Werkwijze

Bij Optimum Chiropractie in Amsterdam vindt chiropractische zorg plaats volgens een specifieke werkwijze en een behandeltraject. Dit traject bestaat uit een eerste consult en onderzoek, vervolgconsulten en periodieke heronderzoeken. Met dit behandeltraject en een op maat gemaakt zorgplan willen we met onze chiropractische zorg de beste resultaten behalen. Onze educatieve benadering leidt tot duurzame resultaten en een optimale gezondheid.

0638681517 Afspraak maken

 
Bekijk op onze videopagina meer video’s over andere interessante onderwerpen.


De chiropractische behandeling

Tijdens een chiropractische behandeling bij Optimum Chiropractie vinden er verschillende chiropractische correcties plaats. Hieronder vertellen we wat deze correcties inhouden.

Chiropractische correcties

Correcties bij een chiropractische behandeling zijn een kunst op zich. Correctie is afgeleid van het Engelse woord ‘adjustment’, wat onder andere betekent: afstellen, corrigeren en beter laten functioneren. Tijdens een correctie oefent de chiropractor een specifieke techniek uit om de wervelblokkades te corrigeren.

Correctie door een chiropractor

De toepassing van een correctie is snel en effectief. Na jaren van training kan de chiropractor uw gezondheid door middel van verschillende correctieve methoden verbeteren. De chiropractische correctie wordt voor elke patiënt aangepast en is ook geschikt voor baby’s, ouderen en zwangere vrouwen.

0638681517 Afspraak maken


Behandeltraject

De chiropractische zorg bij Optimum Chiropractie vindt plaats volgens een speciaal behandeltraject. Tijdens dit traject is er onder andere aandacht voor een op maat gemaakt zorgplan. Dit alles om met de chiropractische behandelingen de beste resultaten voor uw gezondheid te behalen en deze optimale gezondheid te behouden.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreekt de chiropractor samen met u wat uw gezondheidsdoelen zijn. Er hoeft niet sprake te zijn van een klacht, aangezien de chiropractor ook gespecialiseerd is in de preventie van klachten en het optimaliseren van gezondheid. Na het bespreken van uw gezondheidsdoelen en eventuele klachten vinden er onderzoeken plaats. De chiropractor controleert uw lichaamshouding en onderzoekt uw wervelkolom en zenuwstelsel. Op basis van de resultaten van deze onderzoeken stelt de chiropractor een behandelplan op maat voor u op.

Tweede afspraak: uitslag, behandelplan en eerste correctie

Bij de tweede afspraak licht de chiropractor de onderzoeksresultaten toe. Ook komt het op maat gemaakte behandelplan in deze tweede afspraak aan bod: de chiropractor bespreekt welke behandelmethode het beste is voor uw gezondheid. Na de uitleg en het stellen en beantwoorden van vragen gaan we van start met uw eerste chiropractische behandeling. Bij Optimum Chiropractie gaat het niet alleen om het realiseren van een optimale gezondheid, maar ook om deze optimale gezondheid te behouden.

Vervolgconsult en heronderzoek

Gedurende een vervolgconsult vinden de correcties (adjustments) plaats. Bovendien krijgt u oefeningen en advies voor uw levensstijl, om uw gezondheid zo snel en zo goed mogelijk te optimaliseren. Tijdens deze periode vinden er ook periodieke onderzoeken plaats om de vooruitgang van uw gezondheid te monitoren.

 
Bekijk op onze videopagina meer video’s over andere interessante onderwerpen.

Educatieve benadering

Tijdens het hele traject betrekken we u actief bij het proces door educatie en oefeningen. De educatie tijdens en rondom onze chiropractische zorg is cruciaal om uitstekende resultaten te behalen voor de lange termijn. Met onze educatieve benadering maken we u bewust van het belang van uw wervelkolom en een gezonde levensstijl voor een optimale gezondheid. Tijdens de afspraken bij Optimum Chiropractie leggen we allerlei mentale, fysieke en chemische stress factoren uit, zodat u betere keuzes leert te maken voor uw gezondheid. We helpen u hierbij geleidelijk met het aanpassen van uw levensstijl voor een optimale gezondheid en maximale kwaliteit van leven.

Contact met Optimum Chiropractie Amsterdam

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer over chiropractie weten, neem dan contact met ons op via onderstaande buttons. Onze chiropractor in Amsterdam helpt u graag bij het optimaal laten functioneren van uw lichaam en bij het behalen en behouden van een optimale gezondheid. We zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 uur.

0638681517 Afspraak maken