Werkwijze

Bij Optimum Chiropractie volgen we een specifieke 3-stappenmethode om de best mogelijke resultaten te bereiken. Dit alles om de beste resultaten voor uw gezondheid te behalen en behouden.

3 stappen

Stap 1 – Eerste afspraak: consult en onderzoek

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw gezondheidsdoelen. Na het consult bevinden er onderzoeken plaats. De chiropractor controleert uw lichaamshouding, uw wervelkolom en zenuwstelsel.

Stap 2 – Tweede afspraak: uitslag en eerste correctie

Bij de tweede afspraak licht de chiropractor de onderzoeksresultaten toe. Na de uitleg van uw resultaten, het stellen van uw behandelplan en beantwoorden van vragen, neemt uw eerste chiropractische correctie plaats.

Stap 3- Vervolgconsult en heronderzoek

Gedurende een vervolgconsult vinden de correcties (adjustments) plaats. Bovendien krijgt u advies om uw gezondheid zo snel en zo goed mogelijk te optimaliseren. Periodieke evaluaties vinden regelmatig plaats om de vooruitgang van uw gezondheid te monitoren.


De chiropractische correcties

Een chiropractische correctie is een kunst op zich. Correctie is afgeleid van het Engelse woord ‘adjustment’, wat onder andere betekent: afstellen, corrigeren en beter laten functioneren. Tijdens een correctie oefent de chiropractor een specifieke techniek uit om de wervelblokkades te corrigeren. De toepassing van een correctie is veilig, comfortabel en effectief. De chiropractische correctie wordt voor elke klant aangepast. Het is ook geschikt voor baby’s, ouderen en zwangere vrouwen.

Op deze video geef ik een chiropractische correctie aan een van onze vertalers tijdens de Nirankari Sant Samagam mission trip (Nasik, India, January 2020).

Educatieve benadering

Tijdens het hele traject betrekken we u actief bij het proces door educatie. Dit is cruciaal om uitstekende resultaten te behalen voor de lange termijn. Met onze educatieve benadering maken we u bewust van het belang van uw wervelkolom en een gezonde levensstijl voor een optimale gezondheid en een maximale kwaliteit van leven.

Lees meer over Chiropractie