chiropractor amsterdam

Wie is de chiropractor?

De chiropractor is een universitair geschoolde professional die is opgeleid in de behandeling van de wervelkolom en het bewegingsapparaat. Hij is een expert op het gebied van functionele stoornissen van het bewegingsapparaat en zenuwstelsel met als ‘core-business’ rug-, nek en hoofdpijnklachten. Hij beschikt over een groot scala aan behandel- en interventiemogelijkheden om een breed publiek te kunnen helpen.

De chiropractor

Francis Durocher

Titel: D.C., D.A.C.N.B.

Mijn naam is Francis Durocher en ik ben in 2003 afgestudeerd aan de Université du Quebec à Trois-Rivières, Canada. Na mijn studie heb ik in verschillende succesvolle praktijken in Canada en in Frankrijk gewerkt om ervaring op te doen.

In juni 2007 heb ik me in Nederland gevestigd, waar ik met genoegen deel uitmaak van het team van Chiropractie Van Heuven in Amersfoort tot 2017. Mijn kennis en vaardigheden heb ik verbeterd met postgraduate studies in neurologie aan het Carrick Institute en door het met goed gevolg afleggen van het examen van de American Chiropractic Neurology Board in 2009.

In 2015 heb ik de praktijk Optimum Chiropractie in Amsterdam opgezet om meer patiënten te bereiken en mijn expertise nog verder te ontwikkelen. Het is mijn taak als chiropractor om verstoringen in de wervelkolom en zenuwstelsel te behandelen. Ik heb mij tot doel gesteld mensen voorlichting te geven over hoe hun lichaam optimaal kan functioneren, waarbij ik de nadruk wil leggen op een levensstijl die wellness bevordert en stress, zowel fysiek, emotioneel als chemisch, voorkomt.

Het maximaliseren van de gezondheid door het bijstellen van de wervelkolom en zenuwstelsel en de invloed ervan op het lichaam is de voornaamste dienst die ik lever. Ik ben zeer enthousiast over chiropractie en beleef veel voldoening aan de enorme verbetering in de gezondheid van mijn patiënten. Zelfs na 16 jaar, ben ik er nog steeds van overtuigd dat iedereen baat kan hebben bij chiropractische zorg.