Icoon pijl
Wat is chiropractie

Wat doet een chiropractor?

Chiropractie is een vorm van gezondheidszorg die zich bezighoudt met optimaliseren van de gezondheid. De nadruk ligt daarbij met name op correctie van de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Chiropractie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hierbij is de voorwaarde dat het zenuwstelsel optimaal functioneert.

Francis Durocher Chiropractor behandeling met klant

Chiropractische correctie

Een chiropractische correctie is een kunst op zich. Het woord is afgeleid van het Engelse ‘adjustment’, wat onder meer het volgende betekent: fijn afstellen, beter laten functioneren. Tijdens een correctie worden wervelblokkades gecorrigeerd om interferentie van het zenuwstelsel te verminderen. Tijdens een correctie is vaak een “pop” te horen. Dit wordt veroorzaakt door gasbelletjes die in het gewricht ontstaan. Het doel van een chiropractische correctie is om de algehele gezondheid te verbeteren door het zenuwstelsel te reguleren, waardoor het lichaam optimaal kan functioneren.

Expertise

Dankzij hun vijfjarige universitaire opleiding en jaarlijks verplichte nascholing zijn chiropractoren bij uitstek in staat om een nauwkeurige analyse van iemands gezondheid en klachten te maken. De chiropractor gaat over tot een uitgebreid lichamelijk en neurologisch onderzoek. Op basis van deze informatie wordt een specifiek zorgplan opgesteld.

Afspelen play video
Lees meer over onze werkwijze

Chiropractie bij dieren

Ik bied een natuurlijke en holistische oplossing om de gezondheid, het geluk en de levenskwaliteit van uw huisdier te helpen verbeteren.  ​

Ik bereik dit door zachte en specifieke chiropractische correcties te bieden om het lichaam van uw huisdier op zijn best te laten functioneren, waardoor de gezondheid en prestaties op natuurlijke wijze worden verbeterd.​

www.chiro4pets.nl

Leef tot uw volledige potentie

Wil u direct een afspraak inplannen, of meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.

Persoonlijk zorgplan op maat

Consult in Nederlands, Engels en Frans mogelijk

Meer dan 20 jaar ervaring