Icoon pijl
Over Optimum

Uw chiropractor

De afgelopen twintig jaar stond de volgende vraag centraal in mijn werk en studie:

‘Hoe kunnen we optimale gezondheid bereiken en als mens ons volledige potentieel tot uitdrukking brengen?’

Ik heb deze vraag altijd beschouwd als een oproep tot eindeloze verbetering en voortdurende groei – niet alleen voor individuen, maar ook voor gemeenschappen als geheel.

Francis J Durocher Chiropractor Amsterdam

Mijn naam is Francis Durocher, ik ben de chiropractor in Amsterdam bij Optimum Chiropractie.

Mijn favoriete benadering voor de voortdurende verbetering van onze gezondheid is een holistische, vitalistische en natuurlijke benadering. Deze benadering respecteert het lichaam en vergroot het herstellend vermogen van het lichaam, waarover eenieder van ons beschikt.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik ben opgegroeid in een klein stadje in het noorden van Canada. Als kind vond ik het heerlijk om te zwemmen en te vissen in het meer en speelde ik graag in de bossen. Door zo dicht bij de natuur te zijn, realiseerde ik me dat we allemaal deel uitmaken van een groot ecosysteem en dat we diep verbonden zijn met de natuur en hoe belangrijk het is daarvoor zorg te dragen.

Toen mijn vader vroeg in mijn leven de diagnose MS kreeg, leerde ik dat gezondheid uiterst kostbaar is en nooit als vanzelfsprekend mag worden beschouwd. Door de ziekte van mijn vader realiseerde ik me hoe beperkt de moderne geneeskunde is als het gaat om de behandeling van chronische ziekten. Het lijkt erop dat alleen de symptomen onder controle worden gehouden met medicijnen die ongewenste neveneffecten hebben.

Ik had het verlangen om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren, maar bleef één vraag met me meedragen. Zou het niet beter zijn om de grondoorzaak van de aandoening aan te pakken in plaats van te focussen op de symptomen? Ik begon te zoeken naar een andere benadering van gezondheid, naar iets wat mijn waarden weerspiegelde. En toen ontdekte ik chiropractie. Sindsdien maakt chiropractie deel uit van mijn levensstijl. Net zoals gezond eten, bewegen en dagelijks mediteren, helpen mijn wekelijkse chiropraktische correcties me op een optimaal niveau te functioneren.

Nadat ik in 2003 ben afgestudeerd aan de Université du Québec à Trois-Rivières, heb ik in diverse praktijken in Canada en Frankrijk gewerkt. Na het afronden van mijn post-graduate studie functionele neurologie aan het Carrick Institute vestigde ik me in Nederland. Sinds 2007 woon ik met veel plezier in Amsterdam, een stad waar ik trots op ben.

Behalve chiropractie ben ik geïnteresseerd in een heleboel andere dingen. Ik lees graag en ben bijzonder geïnteresseerd in talen. Wanneer ik niet in de praktijk ben, kun je me vinden op mijn boot of ben ik aan het reizen, wandelen, skiën of geniet ik van een plek in de natuur. Ik vind de wereld waarin we leven absoluut fascinerend. Ik hecht veel waarde aan het ontdekken van nieuwe culturen en het leren kennen van mensen.

Tot slot ben ik van mening dat iedereen de kans moet krijgen zijn of haar volledige potentieel te vergroten en tot uitdrukking te brengen. Kinderen moeten kunnen opgroeien in een veilige en niet-giftige omgeving en volwassenen moeten zo lang mogelijk een betekenisvol, bevredigend en actief leven kunnen leiden.

Ik ben elke dag dankbaar voor de chiropractie en voor het positieve effect ervan op mijn gezondheid. Ook ben ik er dankbaar voor dat het mij de kans geeft anderen te helpen hun gezondheid te verbeteren zodat zij op hun best kunnen zijn!

Hier volgen een paar citaten waarin ik me kan vinden:
‘Ik denk dat de belangrijkste vraag voor de mensheid is: ‘Is ons universum een vriendelijke plek?’ Dit is de eerste en belangrijkste vraag die iedereen voor zichzelf moet beantwoorden. – Albert Einstein –

‘Je kunt niet verwachten een betere wereld te bouwen zonder mensen te verbeteren. Daartoe moet ieder van ons werken voor zijn eigen verbetering en tegelijkertijd een algemene verantwoordelijkheid delen met de hele mensheid. Het is onze plicht om mensen te helpen voor wie wij denken het nuttigst te kunnen zijn.’ – Marie Curie –

Leef tot uw volledige potentie

Wil u direct een afspraak inplannen, of meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.

Persoonlijk zorgplan op maat

Consult in Nederlands, Engels en Frans mogelijk

Meer dan 20 jaar ervaring