Icoon pijl
Homepagina

Wat is chiropractie?

Chiropractie is de wetenschap, de kunst en de filosofie om de mens te ondersteunen om gedurende zijn hele leven 100% van zijn potentieel te leven. Chiropractoren richten zich op het voorkomen en corrigeren van problemen met een oorsprong in de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Optimum chiropractie

Chiropractoren herkennen het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Chiropractoren hebben een natuurlijke, vitalistische en holistische benadering. Dit betekent dat ze het individu als geheel zien. Ze zien het lichaam als een complex systeem waarin alles met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk is. Chiropractoren richten zich op de oorzaak van het probleem in plaats van alleen de symptomen aan te pakken. Ze gebruiken geen operaties of medicijnen om hun cliënten te helpen. In plaats daarvan vergemakkelijken en stimuleren ze het aangeboren vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.

Afspelen play video
Lees meer over Optimum

Wie is de chiropractor?

Een chiropractor is een professional die universitair geschoold is. Hij is een expert op het gebied van functionele stoornissen van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Chiropractoren beschikken over verschillende technieken waardoor ze een groot publiek kan bereiken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zich tot chiropractie te wenden om hun gezondheid op een optimaal niveau te houden. Door hun wervelkolom regelmatig te laten controleren, vermijden ze het negatieve effect op de gezondheid dat wordt veroorzaakt door onze stressvolle moderne levensstijl.

Afspelen play video
Maak kennis met de chiropractor

Wat is een chiropractische correctie?

Een chiropractische correctie is een kunst op zich. Het woord is afgeleid van het Engelse ‘adjustment’, wat onder meer het volgende betekent: fijn afstellen, beter laten functioneren. Tijdens een correctie corrigeert de chiropractor de wervelblokkades om interferentie van het zenuwstelsel te verminderen. De correctie wordt voor iedere klant specifiek aangepast.

Afspelen play video
Lees meer over onze werkwijze

Wij zijn aangesloten bij NCA, SCN en ECU.

Afspelen play video
Geregistreerd bij Stichting Chiropractie Nederland (SCN)
Afspelen play video
Lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)
Afspelen play video
Lid van de European Chiropractors’ Union (ECU)

Leef tot uw volledige potentie

Wil u direct een afspraak inplannen, of meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.

Persoonlijk zorgplan op maat

Consult in Nederlands, Engels en Frans mogelijk

Meer dan 20 jaar ervaring