Wat doet een chiropractor?

Wat doet een chiropractor?

Wat doet een chiropractor?

Wat is chiropractie en wat doet een chiropractor? Chiropractie is een vorm van gezondheidszorg die zich bezighoudt met optimaliseren van de gezondheid. De nadruk ligt daarbij met name op correctie van de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Chiropractie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hierbij is de voorwaarde dat het zenuwstelsel optimaal functioneert. 

Chiropractische correctie

Een chiropractische correctie is een kunst op zich. Het woord is afgeleid van het Engelse ‘adjustment’, wat onder meer het volgende betekent: fijn afstellen, beter laten functioneren. Tijdens een correctie worden wervelblokkades gecorrigeerd om interferentie van het zenuwstelsel te verminderen. Tijdens een correctie is vaak een “pop” te horen. Dit wordt veroorzaakt door gasbelletjes die in het gewricht ontstaan. Het doel van een chiropractische correctie is om de algehele gezondheid te verbeteren door het zenuwstelsel te reguleren, waardoor het lichaam optimaal kan functioneren.

Expertise

Dankzij hun vijfjarige universitaire opleiding en jaarlijks verplichte nascholing zijn chiropractoren bij uitstek in staat om een nauwkeurige analyse van iemands gezondheid en klachten te maken. De chiropractor gaat over tot een uitgebreid lichamelijk en neurologisch onderzoek. Op basis van deze informatie wordt een specifiek zorgplan opgesteld.

Lees meer over onze werkwijze